10 beautytips die je niet mag missen

beautytips

Versterk je natuurlijke uitstraling met deze beauytips

Er zijn een aantal eenvoudige stappen die je kan opvolgen voor een mooie natuurlijke stralende huid. We hebben 10 beauytips voor je opgesteld, welke eenvoudig te volgen zijn en niet veel tijd kosten. Deze eenvoudige stappen hebben de tand des tijds doorstaan en leveren een voordeel op voor iedere huidtype. Volg deze 10 beautyips op en geniet van een stralend resultaat.

beautytips

1 – Drink voldoende

Drink dagelijks de juiste dranken en hoeveelheid. Dat wil zeggen dat je iedere ochtend een half liter water drinkt om je huid te verfrissen, van zuurstof te voorzien en te hydrateren. Een andere ongelooflijke techniek om je huid in korte tijd te veranderen is om dagelijks bij het ontbijt een glas vers groen sap met veel groenten te drinken. Deze smoothie zit boordevol vitaminen en mineralen die je huid nodig heeft.

2 – Huidverzorgings- en cosmeticaproducten in de juiste volgorde

De volgorde van het aanbrengen van huidverzorgende crèmes is cruciaal. Start met het aanbrengen van de dunnere crèmes, en werk naar de dikkere en vettigere producten toe. Dit komt de huid ten goede omdat vollere crèmes en oliën alle voorgaande producten helpen afsluiten.

3 – Zonnebrandcrème aanbrengen

Zonnebrandcrème is één van de beste anti-verouderingsmiddel dat er bestaat. Het beschermt je huid niet alleen tegen de schadelijke UVA- en UVB-stralen van de zon, maar ook tegen rimpels, pigmentatie, donkere vlekken en huidkanker. Om huiduitslag te voorkomen, raden we aan een zonnebrandcrème formule te kiezen die niet comedogeen en hypoallergeen is.

4 – Verwijderen van make-up

Het kan heel verleidelijk zijn om je na een lange, vermoeiende dag gelijk naar bed te gaan, zonder je gezicht te reinigen. Dit is echter de ideale ingang voor een slechte huid. Het is van cruciaal belang dat je alle make-up volledig reinigt en verwijdert van je gezicht voordat je naar bed gaat. Doe je dat niet, dan leidt dat tot verstopte poriën, vervelende puistjes en acne.

5 – Make up fixing spray

Op de vijfde plaats van onze 10 beautytips staat heb gebruik van een make up fixing spray. Het is bewezen dat make up fixing sprays de huid verkoelen, hydrateren, verhelderen en glans geven. En bovendien de levensduur van je make-up verlengen. Slechts twee of drie sprays na het aanbrengen van make-up kunnen wonderen verrichten en zorgen dat je minder bezorgd bent dat alles uitloopt.

6 – Gezicht scrubben

gezichtsscrub

Het scrubben van je huid verwijdert dode huidcellen en reinigt je poriën grondig van binnenuit. Dit zorgt ervoor dat je make-up gelijkmatig wordt aangebracht zonder dat het plakkerig op je huid zit. Scrub tenminste één keer per week je gezicht en geniet van een wonderschoon resultaat.

7 – Twee fasen reiniging

Het reinigen van je gezicht volg je op in twee stappen. Je hebt eerst een reiniger op oliebasis nodig, gevolgd door een reiniger op waterbasis. Een reiniger op oliebasis verwijdert alle sporen van make-up. Daarnaast verwijdert een reinigingsmiddel op waterbasis de hardnekkige viezigheid die meestal nog achterblijven. De methode van twee keer reinigen, maakt niet alleen je huid schoon, maar elimineert ook de mogelijkheid van verstopte poriën en acne.

8 – Gebruik van lippenbalsem

Op de achtste plek van onze 10 beautytips staat het gebruik van lippenbalsems. Zodra je voelt dat je lippen droog worden, gebruik dan een verzachtende lippenbalsem. Met een verzorgende lippenbalsem hydrateert je uitgedroogd weefsel en het beschermt tegelijkertijd je lippen tegen wind, vrieskou en UV-stralen.

9 – Houd je handen uit de buurt van je gezicht

De hele dag door komen je handen in contact met verschillende voorwerpen, waardoor vuil, viezigheid en ziektekiemen zich ophopen. Elke keer dat je je gezicht aanraakt, om wat voor reden dan ook, verspreid je ziektekiemen en creëer je een ‘mijnenveld’ van mogelijke puistjes. We raden aan je handen gedurende de dag verschillende keren te wassen en te ontsmetten.

10 – Volg een gezond dieet

Voor een gezonde huid en gezond haar volg je een evenwichtig dieet. Het moet een verscheidenheid aan fruit, groenten, noten, granen en peulvruchten bevatten. Verhoog je inname van rauw of gekookt voedsel en verwerk zoveel mogelijk fruit en groenten in je maaltijden door te kiezen voor salades, smoothies en sappen. Je zult je niet alleen actiever en beter voelen, maar ook een positieve levenshouding hebben. De effecten en voordelen van het opvolgen van onze 10 beautytips zijn onvoldoende als je ze niet combineert met een gezonde voeding.

Doe je voordeel met onze 10 beautytips, zodat iedere dag stralend de dag start!

Bron: Beauty magazine

Nieuwste artikelen