10 Tips bij nieuwe smartphone kopen

smartphone kopen

Waar op letten bij nieuwe smartphone kopen? 

Wil je een nieuwe mobiele telefoon kopen? Dan is het aanbod vandaag de dag zeer divers. Je hebt namelijk zoveel keuze in soorten smartphones, die elk hun eigen voordelen hebben. Om een goede keuze te maken hebben we een aantal tips voor je, zodat je makkelijker een keuze kan maken bij een nieuwe mobiele telefoon kopen. 

10 Tips voor nieuwe mobiele telefoon kopen

Een mobiele is niet alleen een apparaat om mee te bellen of een tekstberichtje te sturen. Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder een mobiele telefoon, want een smartphone kopen is feitelijk een kleine computer die je op zak overal mee naartoe neemt. Uiteraard is een telefoon bedoeld om er mee t bellen, maar het kan zoveel meer. Van prachtige video’s maken tot online bankieren en je smarthome ermee bedienen. Ook spelletjes spelen op je mobiele telefoon en internetten is niet meer weg te denken. Om de juiste mobiele telefoon te kopen, geven we je 10 tips waar je op kunt letten. 

#1 Operating System

Bepaal welk besturingssysteem je het liefst gebruikt. Mobiele telefoons worden meestal geleverd met één van de volgende besturingssystemen: Android, iOS of Windows. Ieder besturingssysteem heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus overweeg welke het beste bij je wensen past. Bijvoorbeeld, Android-telefoons staan bekend om hun flexibiliteit en prijsklasse, terwijl iOS-telefoons vaak worden geassocieerd met hoge kwaliteit en een snellere software-ervaring.

nieuwe smartphone kopen

#2 Kwaliteit van de camera

Mobiele telefoons worden tegenwoordig vaak gebruikt als vervanging voor digitale camera’s. Bepaal daarom hoe belangrijk de kwaliteit van de camera voor jou is. Overweeg of je foto’s in hoge resolutie wilt maken, of dat je meer geïnteresseerd bent in video’s en of je op zoek bent naar specifieke functies, zoals optische beeldstabilisatie of de mogelijkheid om zelfportretten te maken.

#3 Opslagcapaciteit

Smartphones worden vaak gebruikt om muziek, foto’s, video’s en andere bestanden op te slaan. Bepaal daarom hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt en of de smartphone die je overweegt, over een uitbreidbare opslagmogelijkheid beschikt, zodat je later meer opslagruimte kunt toevoegen.

#4 Batterijduur

Een mobiele telefoon gebruik je voor allerlei dagelijkse taken. Daarom is het belangrijk om te weten hoe lang de batterij meegaat. Overweeg hoeveel gebruik je van je telefoon maakt en of je op zoek bent naar een telefoon met een lange batterijduur of een telefoon die snel op te laden is.

#5 Resolutie en schermgrootte 

Schermgrootte varieert van 4 tot 6,7 inch of groter en de resolutie kan variëren van 720p tot 4K. Hoe groter het scherm, hoe meer erop te zien is en hoe beter het beeld is. Jij bepaalt wat voor jou belangrijk is en welke schermgrootte en resolutie het best bij je past bij een nieuwe smartphone kopen.

#6 Processorsnelheid

De processor is het hart van de telefoon en bepaalt hoe snel de telefoon is. Als je gaat kijken naar een processor, overweeg dan hoe snel deze is en hoeveel kernen het toestel heeft, afhankelijk van wat je ermee gaat doen. Hoe meer kernen en hoe sneller de processor, hoe beter de telefoon in staat is om zware taken uit te voeren.

smartphone voor senioren

#7 Smartphone voor ouderen

Er bestaan ook smartphones voor ouderen, welke specifiek gericht zijn op gebruik door ouderen personen. Een senioren smartphone is vaak uitgerust met grotere knoppen, een groter scherm en versterkte audio. Ook de interface is gemakkelijk te gebruiken voor mensen met gezichts- of gehoorproblemen. Het is ook belangrijk om te overwegen of de smartphone voor ouderen een nood alarmknop heeft en of de producent een goede klantenservice biedt voor hulp en ondersteuning.

#8 Extra functionaliteiten

Mobiele telefoons hebben tegenwoordig allerlei extra functies. Denk hierbij aan waterdichtheid, draadloos opladen en een koptelefoon aansluiting. Overweeg welke extra functies je belangrijk vindt bij een nieuwe smartphone kopen. En of deze mobile phone die je op het oog hebt ook extra functies biedt.

#9 Software updates

Bekijk of de smartphone ook wordt ondersteund door de fabrikant en of deze in de toekomst nog software updates ontvangt. Het is belangrijk om te weten of de telefoon nog steeds beveiligingsupdates en nieuwe functies ontvangt, nadat je deze hebt gekocht. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook of het toestel nog een paar jaar aan je verwachtingen kan blijven voldoen. 

#10 Prijzen smartphones

Smartphones zijn verkrijgbaar in een brede range van prijzen. Overweeg je budget en bepaal hoeveel je wilt (of kunt) uitgeven bij een nieuwe smartphone kopen. Bepaal ook of je bereid bent om meer te betalen voor een hogere kwaliteit en specifieke functies.

Nieuwste artikelen