10 Tips voor dagje uit Belgie met kinderen

Gravensteen kasteel gent dagje uit België met kinderen

Dagje uit Belgie met kind

België heeft talloze leuke plaatsen om te bezoeken met kinderen, of je nu op zoek bent naar attracties, musea, avontuurlijke activiteiten of gewoon een mooie wandeling in de natuur. Een dagje uit België met kinderen is leuk, gezellig en bovendien zijn er talloze mogelijkheden. We hebben een overzicht van 10 populaire bestemmingen opgesteld voor een dagje uit met kind of kinderen in België. 

Top 10 dagje uit Belgie met kinderen

#1 Dierenpark Pairi Daiza

Pairi Daiza panda dagje uit België met kinderen

Pairi Daiza is een prachtig dierenpark in de provincie Henegouwen, waar kinderen en volwassenen kunnen genieten van een enorme verscheidenheid aan dieren uit alle delen van de wereld. Het park heeft meer dan 7.000 dieren, waaronder olifanten, tijgers, ijsberen, gorilla’s en zelfs reuzenpanda’s. Naast de dieren zijn er ook verschillende themagebieden en speeltuinen.

#2 Museum Technopolis

Technopolis is een interactief wetenschapsmuseum in Mechelen, waar kinderen van alle leeftijden kunnen leren over wetenschap en technologie op een leuke en boeiende manier. Er zijn tal van praktische tentoonstellingen en experimenten, evenals een buitenzone waar kinderen hun fysieke vaardigheden kunnen testen.

#3 Pretpark Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne is een pretpark dat gebaseerd is op de populaire televisiefiguren van Studio 100, zoals Samson & Gert, Kabouter Plop, Mega Mindy en Maya de Bij. Er zijn tal van attracties en shows voor kinderen van alle leeftijden, evenals verschillende speeltuinen en horecagelegenheden. Een perfect dagje uit België met kinderen.

#4 Pretpark Boudewijn Seapark

seapark belgie

Boudewijn Seapark is een pretpark in Brugge met een breed scala aan attracties en shows voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn onder andere achtbanen, waterattracties, speeltoestellen, dolfijnenshows en zeehondenpresentaties. Een heerlijk park om een dagje uit in Belgie te bezoeken.

#5 Het Zwin Natuur Park

Het Zwin Natuur Park is een prachtig natuurgebied aan de kust van België, dat kinderen de kans biedt om meer te leren over de flora en fauna van de regio. Er zijn verschillende educatieve tentoonstellingen, evenals een wandelpad dat door het natuurgebied loopt en een uitkijktoren met uitzicht over de omgeving.

#6 Het Atomium monument

Het Atomium is een iconisch monument in Brussel dat gebouwd is voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Het is een gigantische stalen constructie die bestaat uit negen bollen die met elkaar verbonden zijn, en die een prachtig uitzicht biedt over de stad. Kinderen zullen het Atomium zeker fascinerend vinden en kunnen ook een bezoek brengen aan de verschillende tentoonstellingen die er plaatsvinden.

#7 Het Serpentarium museum

Het Serpentarium in Blankenberge is een fascinerend museum dat volledig gewijd is aan slangen en andere reptielen. Kinderen leren hier veel over deze dieren en kunnen er ook enkele van dichtbij bekijken. Zeker een aanrader voor een bijzonder dagje uit België met kinderen

#8 Het Labyrint

Het Labyrint in Barvaux is een avontuurlijk doolhof dat geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Het is een geweldige manier om buiten te zijn en tegelijkertijd problemen op te lossen en samen te werken om de weg uit het doolhof te vinden.

#9 De Grotten van Han

De Grotten van Han zijn een van de grootste grottenstelsels van Europa en bieden een indrukwekkend uitzicht op ondergrondse watervallen, meren en stalactieten. Naast de grotten zijn er ook avontuurlijke attracties, zoals een wildpark, een speeltuin en een prehistorisch museum.

#10 Het Gravensteen kasteel

Gravensteen kasteel gent dagje uit België met kinderen

Het Gravensteen is een middeleeuws kasteel in Gent, dat dateert uit de 12e eeuw. Kinderen zullen het geweldig vinden om te dwalen door de smalle gangen en trappenhuizen van het kasteel, en kunnen ook genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top. Er zijn ook verschillende educatieve tentoonstellingen over de geschiedenis van het kasteel en het leven in de middeleeuwen.

Kortom, België heeft veel te bieden voor gezinnen met kinderen, of je nu op zoek bent naar educatieve activiteiten, avontuurlijke attracties of gewoon wat ‘quality time’ in de natuur. Elk van deze bestemmingen biedt unieke ervaringen die gegarandeerd indruk maken op kinderen van alle leeftijden. Ideaal voor een dagje uit België met kinderen. Wanneer je met de auto een dagje uit België met kinderen plant, let dan op dat je kinderen veilig de gordel dragen. Bekijk de 4 redenen voor autogordel dragen

Nieuwste artikelen