7 Redenen voor sloten vervangen

Slotenmaker Brugge

Wanneer moet je overwegen de sloten te vervangen?

Sloten vervangen doe je bijvoorbeeld om anti-inbraak deurbeslag te beveiligen, zoals goede cilindersloten. Of als je jezelf buitengesloten hebt en de sleutel nog in het slot zit. Als de sleutel is afgebroken in het slot zit. Of na een inbraak (poging). Er zijn zoveel redenen te bedenken wanneer je sloten moet of wilt vervangen.

Deurbeslag wordt vaak over het hoofd gezien. We raken onze deurknoppen en sloten voortdurend aan, maar denken er zelden over na. Als je de laatste tijd niet veel aandacht aan je sloten hebt besteed, zijn hier 7 redenen om ze te vervangen.

Slotenmaker Brugge

1. Bescherm je huis tegen indringers

Toen je de laatste keer de beveiliging van je huis controleerde, vroeg je je misschien wel af of die oude sloten nog wel voldoende zijn? Als de dagschoot krom lijkt of als je twijfelt aan de duurzaamheid van het slot, dan moet je de sloten vervangen en je huis beveiligen tegen onbevoegden. Vervang het slot door een veilig cilinderslot en installeer een alarmsysteem, zodat je weer als een roos slaapt.

2. Een nieuwe deur plaatsen

Dit is een uitstekend moment om nieuwe sloten aan te schaffen als je een nieuwe deur hebt besteld of de kozijnen wilt vervangen. De deur, de deurstijl en het slot werken allemaal samen om een veilige ingang te creëren. Het is ook een goed idee om de sloten op een nieuwe voor- of achterdeur te vervangen om deze zo veilig mogelijk te maken. Vergeet bij het vervangen van kozijnen niet om veilige anti-inbraaksloten te installeren. Hoe vaak hoor je immers over overvallers die door een raam inbreken? Bel een slotenmaker voor raam- en deurbeveiliging.

3. Verouderde sloten zijn onveilig

Een van de meest voorkomende redenen voor vervanging van sloten is dat de bestaande sloten niet meer voldoen. Omdat veel metalen last hebben van metaalmoeheid, is het slot niet meer veilig. Bovendien voldoen oude sloten niet meer aan de normen tegen inbraak. Stel dat je de beveiliging van je huis wilt verhogen. In dat geval kan het de voorkeur verdienen om je oude slot te vervangen door een nieuw cilinderslot, meerpuntsslot, oplegslot met dag- en nachtslot of een insteekslot.

4. Sleutel ontvangen van je nieuwe woning

Heb je een nieuw huis gekocht of een nieuwe huurwoning gekregen? En weet je niet zeker of de vorige eigenaren nog een reservesleutel hebben? Hebben de vorige bewoners eraan gedacht om de reservesleutel op te halen bij de buren of goede vrienden? Als je niet wilt dat willekeurige vreemden je huis binnenkomen, is het ten zeerste aan te raden de sloten te vervangen. Puur uit zekerheid en veiligheid.

5. Vervang sloten na een inbraak

Een sterker nachtslot, insteekslot of cilinderslot kan inbraken voorkomen. Het is beter om de sloten te laten vervangen als je meer gemoedsrust wilt en om de kans op een tweede inbraak te verkleinen. Heb je inbraakschade aan ramen of deuren, laat een erkende slotenmaker de sloten vervangen.

slotenmaker

6. De sleutel is afgebroken in het slot

Niets is vervelender dan een sleutel die afbreekt in een slot en jij jezelf buitengesloten hebt. Of je verlaat je woning en trekt de deur dicht met de sleutels nog aan de binnenkant van het slot. Wanneer je bent buitengesloten Brugge, bel je natuurlijk gelijk de erkende Slotenmaker Brugge. De slotenmaker zorgt ervoor dat je weer snel je huis in kan. Bij sleutels komt ook metaalmoeheid voor. Laat daarom bij Slotenmaker Brugge om de drie jaar de sleutels vervangen. Je wilt toch niet dat je sleutel vastzit in het slot? Sloten vervangen is immers veel duurder dan elke drie jaar de sleutels vernieuwen.

7. Wijzig de stijl van het deurbeslag

Je wilt dat de woonstijl in het hele huis consistent doorvoeren, dus ook in het deurbeslag. Zo creëer je de ideale look voor je huis. Van de voordeur tot de achterdeur en alles daartussenin. Als je wilt dat de buitendeurkrukken bij het binnendeurbeslag past, kun je wellicht ook gelijk de sloten vernieuwen. Zwart deurbeslag vult bijvoorbeeld alles aan; het is strak, modern en stijlvol.

Bron: Slotenmaker Brugge

Nieuwste artikelen