7 verbazingwekkende voordelen van parfums

parfums

Betoverende geuren kunnen meer doen dan je zelfverzekerd laten voelen en lekker laten ruiken. Het perfecte parfum kan je zelfvertrouwen vlak voor de grote vergadering een boost geven of een vieze lichaamsgeur op afstand houden. Bloemige en fruitige geuren verminderen stress, verhogen je moreel, en helpen je aan de nachtrust die je hebt gemist. Maar regelmatig parfums en deodoranten gebruiken heeft op meerdere manieren voordelen dan alleen heerlijk ruiken. Wat zijn de 10 voordelen van het dagelijks gebruik van parfums?

7 Voordelen van het gebruik van parfums

parfums

1. Geur

Het eerste voordeel van het gebruik van parfums ligt natuurlijk voor de hand: lekker geur Parfum wordt van oudsher vooral gebruikt voor de geur. Het helpt ongewenste lichaamsgeur op afstand te houden en zorgt ervoor dat je de hele dag heerlijk ruikt.

2. Verbetert de stemming

Een van de belangrijkste voordelen van het dragen van parfum is het verbeteren van de stemming. Parfums helpen je geest op te heffen. Om het beter te projecteren kun je ook een parfum dragen welke je stemming weerspiegelt. Of je je nu speels, ondeugend, timide of zelfs gereserveerd voelt, parfums bieden veel verschillende geuren voor verschillende stemmingen. Kies en draag een parfum volgens de gelegenheid, zodat je er de gepaste stemming voor krijgt.

3. Versterkt het zelfvertrouwen

Een vleugje parfum kan wonderen doen voor je persoonlijkheid. Net als een mooie jurk kan een goede parfum je zelfvertrouwen een boost geven En ervoor zorgen dat je de dag doorkomt zonder je bewust te zijn van je lichaamsgeur. Kies een geur die bij je persoonlijkheid past en die je moreel kan opkrikken om tegen alle verwachtingen in te vechten.

4. Maakt je aantrekkelijk

parfumflesjes

De reukzin is één van de belangrijkste van de vijf zintuigen. Parfums zijn rijk aan feromonen en maken je aantrekkelijk. Soms kun je je simpelweg tot iemand aangetrokken voelen door hoe hij of zij ruikt. Draag bijvoorbeeld warme en verkwikkende geuren zoals patchoeli, roos, vanille, cederhout, bergamot of sandelhout, want die hebben de neiging zacht en dierlijk te ruiken, waardoor je onweerstaanbaar aantrekkelijk wordt als je voor die vibe gaat.

5. Afrodisiacum

Veel parfums werken soms als een natuurlijk afrodisiacum. Het verklaart waarom je je tot iemand aangetrokken voelt door zijn geur. Bepaalde soorten parfums bevatten feromonen, die lustopwekkende eigenschappen hebben.

6. Behandelt slapeloosheid

Nog een van de therapeutische effecten van parfums is dat het je helpt om ‘s nachts beter te slapen. Geuren met essentiële oliën kunnen je helpen ontspannen waardoor je in de nacht geniet van een rustig slaapritme.

7. Geneest hoofdpijn

Deze is een verrassing! Het is een ander therapeutisch effect van parfum. Het dragen van parfum kan je helpen die zeurende hoofdpijn te verdrijven. Dit geldt echter niet voor parfums die essentiële oliën bevatten die hoofdpijn samenstellen.

Goede parfum is onmisbaar

Een goede parfum zorgt niet alleen voor geur, maar verbetert ook je stemming. Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van parfums. Het kan je zelfvertrouwen vergroten, je aantrekkelijk maken, werken als afrodisiacum (een stof die begeerte opwekt), je stressniveau onder controle houden, en slapeloosheid en hoofdpijn behandelen. Vandaar, begin vandaag nog met het gebruik van je favoriete parfum. Je kunt beginnen met lichte geuren als je gevoelig bent voor sterkere.

Bron: Enjoy Beauty

Nieuwste artikelen