De rol van CAR Pass bij het verkopen van je auto in België

De rol van CAR Pass bij het verkopen van je auto in Belgie

Als je van plan bent om je auto te verkopen in België, is het belangrijk om bekend te zijn met de CAR Pass. Dit document speelt een cruciale rol in het verkoopproces en biedt zowel de koper als de verkoper bescherming. In dit artikel zullen we de rol van de CAR Pass bij het verkopen van je auto in België onderzoeken.

Wat is een CAR Pass?

Een CAR Pass is een document dat een gedetailleerd overzicht geeft van de kilometerstand van een voertuig gedurende zijn levensduur. Het is ontworpen om fraude met de kilometerteller te voorkomen en om kopers te beschermen tegen het kopen van een auto met een onjuiste kilometerstand.

De wettelijke verplichting van de CAR Pass

In België is het wettelijk verplicht om een CAR Pass te verstrekken bij de verkoop van een tweedehands auto. Dit geldt voor zowel particuliere als professionele verkopers. De CAR Pass moet worden overhandigd aan de koper voordat de verkoop wordt afgerond. Als de verkoper dit niet doet, heeft de koper het recht om de verkoop te annuleren.

De rol van CAR Pass bij het verkopen van je auto in BelgieHoe verkrijg je een CAR Pass?

Je kunt een CAR Pass verkrijgen door je auto naar een erkende garage, carrosseriebedrijf of bandencentrum te brengen. Zij zullen de kilometerstand van je auto registreren en een CAR Pass voor je aanvragen. De kosten voor een CAR Pass bedragen momenteel ongeveer 7 euro.

De voordelen van de CAR Pass

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan de CAR Pass, waaronder:

  • Het biedt een duidelijk overzicht van de kilometerstand van de auto, waardoor potentiële kopers een beter inzicht krijgen in de geschiedenis van de auto.
  • Het helpt fraude met de kilometerteller te voorkomen, wat een veelvoorkomend probleem is in de tweedehands auto-industrie.
  • Het biedt bescherming aan zowel de koper als de verkoper. De koper weet dat de kilometerstand correct is, en de verkoper heeft een bewijs dat hij de juiste informatie heeft verstrekt.
    .

Wettelijk verplicht bij auto verkopen in België

De CAR Pass speelt een cruciale rol bij je auto verkopen in België. Het biedt een duidelijk overzicht van de kilometerstand van de auto, helpt fraude te voorkomen en biedt bescherming aan zowel de koper als de verkoper. Het is wettelijk verplicht om een CAR Pass te verstrekken bij de verkoop van een tweedehands auto, dus het is belangrijk om dit in gedachten te houden als je van plan bent om je auto te verkopen.

Of je nu een ervaren autoverkoper bent of voor het eerst je auto verkoopt, het is altijd belangrijk om je bewust te zijn van je verantwoordelijkheden. Door een CAR Pass te verstrekken, kun je ervoor zorgen dat het verkoopproces soepel verloopt en dat je potentiële kopers de informatie biedt die ze nodig hebben om een geïnformeerde beslissing te nemen.

Wil je meer weten over de CAR Pass of andere aspecten van het verkopen van je auto in België? Bezoek dan Goed om te Lezen voor meer informatie en advies.

Nieuwste artikelen