Goed je haar verzorgen, hoe doe je dat?

Haar verzorgen

5 Tips voor goed haar verzorgen

Iedereen heeft wel eens een bad hair day, maar wat als het blijft? Lijken die springerige en volumineuze manen waar modellen mee pronken in haarverzorgingsreclames voor jou meestal een vergezochte droom? Ook jij kan het bereiken, door goed je haar te verzorgen. De juiste haarverzorging zorgt ervoor dat je haar weer gezond, glanzend en vol wordt. We geven je 5 tips hoe je goed je haar verzorgen kan.

De beste tips voor hoe haar verzorgen

#1 Was je haar regelmatigHaar verzorgen

Je haar regelmatig wassen zorgt ervoor dat je hoofdhuid en haar vrij zijn van vuil en overtollige olie. De juiste frequentie hangt echter af van je haartype en persoonlijke voorkeuren. Als je extreem droog haar hebt, beperk je het wassen tot twee keer per week. Als je een vette hoofdhuid hebt, kan het helpen om je haar op afwisselende dagen te wassen.

#2 Gebruik chemicaliënvrije shampoo

Je hebt echt geen controle over alle omgevingsfactoren die je haar beschadigen, maar wat je wel kunt controleren is het soort shampoo dat je gebruikt. Minder chemicaliën in je shampoo, hoe gezonder het voor je haar is. Ga voor een zachte Authentic Beauty Concept shampoo die bij je haartype past. Sulfaten en parabenen in shampoos worden gebruikt om respectievelijk te schuimen en te conserveren, maar ze kunnen na verloop van tijd huidirritatie veroorzaken en de kans op hormonale verstoringen vergroten.

#3 Conditioneer op de juiste manier

Je conditioner bevat ingrediënten die ervoor zorgen dat het haar mooi recht en handelbaar valt. Het beschermt je haar tegen omgevingsagressoren en warmtestyling. Het moet echter alleen op de haarpunten worden aangebracht en niet op je hoofdhuid. Zorg er ook voor dat je het na het aanbrengen goed uitspoelt.

#4 Droog je haar op natuurlijke wijze

Haarverzorging

We weten het. Föhnen maakt je haar net zo mooi als dat van je on-screen idool. Maar overmatige warmtestyling kan je hoofdhuid beschadigen. Beperk het tot belangrijke gebeurtenissen, als je moet stylen. Het beste is om je haar na het wassen natuurlijk te laten drogen. Droog je haar goed met de handdoek, door niet te hard te wrijven, maar goed te deppen en laat het dan natuurlijk drogen in de buitenlucht, dat is de beste manier. Hard wrijven met een handdoek kan de schubbenlaag van je haar beschadigen. Wees voorzichtig. Slaap nooit met nat haar en kam nat haar niet.

5. Olie je haar goed in

Pre-shampoo behandelingen zoals oliën en masseren verbeteren de bloedcirculatie op de hoofdhuid, ontspannen je spieren, geven glans en voeden het haar. Het herstelt ook het vochtgehalte, maakt haargroei mogelijk en herstelt gespleten haarpunten. Je kunt kiezen uit kokosolie, amandelolie, olijfolie, castorolie en dergelijke. Vermijd het gebruik van minerale olie op je haar. Breng af en toe warme olie aan en wikkel je hoofd in een handdoek om de olie zijn werk te laten doen. Overweeg een masker om de schubbenlaag van je haar te kalmeren voor het wassen. Het helpt bij het verminderen van de wrijving tussen de haarstrengen tijdens het aanbrengen van de shampoo.

Wat gebeurt er als je haar niet goed verzorgt?

haar verzorgen

Als je jouw haar niet verzorgt, kan het na verloop van tijd stoppen met groeien. Langzaam kun je last krijgen van roos, haaruitval, droogheid en dofheid. Het langdurig niet wassen van je haar kan ingegroeide haren veroorzaken. Ook door je haar lang ongewassen te laten, trek je meer stof aan. Het gebruik van verkeerde haarverzorgingsproducten kan jeuk geven en leiden tot haaruitval. Het is dus belangrijk om je haar goed te verzorgen met de juiste haarverzorgingsproducten van Authentic Beauty Concept.

Dus chemicaliënvrije producten van dit merk te gebruiken, goed te eten, haardrogers en stijltangen te vermijden en alle bovenstaande tips op te volgen, kun je ‘bad hairdays’ vaarwel zeggen. Pas dus altijd een goede haarverzorgingsroutine toe, zodat je weer geniet van stralend, gezond en glanzend haar.

Nieuwste artikelen