In 5 stappen reno vlies aanbrengen

reno vlies behang renovliesbehang

Hoe breng je reno vlies behang aan op de muur? 

Reno vlies is een behangsoort die een prachtig strak resultaat oplevert. Te vergelijken met stucwerk. Het is een populaire manier om een oneffen muur weer mooi strak te krijgen. Reno vlies is ook eenvoudig aan te brengen, het scheelt tijd ten opzichte van stucen en is bovendien ook over te schilderen in iedere gewenste kleur. Wanneer je een muur met renovlies behang behandelt, ziet deze er strak, egaal en weer als nieuw uit. We leggen je in 5 stappen uit hoe je reno vlies moet aanbrengen? 

Stap-voor-stap aanbrengen van renovlies behang

1 – Voorbereiding renovlies behang aanbrengen

renovlies behang aanbrengen

Maak de muur schoon en glad. Verwijder eventuele oude behangresten en zorg dat de muur vrij is van stof en vet. Meet de muur op en bepaal hoeveel behang je nodig hebt. Koop daarna het juiste aantal banen renovlies behang.

2 – Meng de lijm volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Breng de lijm aan op de muur met een roller of behangkwast. Laat de lijm enkele minuten intrekken voordat je het reno vlies behang aanbrengt.

3 – Renovliesbehang aanbrengen

Bij renovliesbehang aanbrengen begin je een hoek van de kamer en plak je de baan behang op de muur, beginnend bij de bovenkant. Strijk het reno vlies glad en verwijder eventuele luchtbellen.

4 – Banen voegen 

Voeg de volgende baan renovliesbehang toe door de naden tegen elkaar aan te drukken. Gebruik een mes of een rol om de naden strak te maken.

5 – Afwerking

reno vlies renovliesbehang

Herhaal dit proces totdat de hele muur bedekt is met reno vlies. Gebruik een mes of een rol om eventuele overtollige lijm te verwijderen en om de naden strak te maken. Laat het renovlies drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Tip: Wanneer je renovlies aanbrengt op een oneffen muur, met grote gaten en scheuren, dan moet je deze muur eerst behangklaar stucen. Zodat de muur enigszins vlak is. Na het aanbrengen van renovlies behang ziet de muur er egaal en strak uit. 

Voordelen van renovliesbehang

reno vlies renovliesbehang

Renovliesbehang kent veel voordelen. We benoemen de 8 belangrijkste voordelen renovliesbehang:

  1. Snelle en eenvoudige installatie: Renovliesbehang is eenvoudig aan te brengen en droogt snel, waardoor het minder tijd kost dan het stucen van een muur.
  2. Flexibiliteit: Reno vlies is flexibel en kan over bestaande oppervlakken worden aangebracht, zoals behang, verf of stucwerk.
  3. Verschillende afwerkingen: Renovlies behang is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, van glad tot structuur. Hierdoor kunt u een unieke look creëren die bij uw interieur past.
  4. Kostenbesparend: Reno vlies is vaak goedkoper dan stucwerk, vooral als je rekening houdt met de kosten van het voorbereiden van de muur en het opruimen na afloop.
  5. Duurzaamheid: Deze behangsoort is duurzamer en resistenter tegen beschadiging dan stucwerk, omdat het een dunne laag is die niet zo snel kan scheuren of afbladderen.
  6. Gemakkelijk te onderhouden: Reno vlies behang is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, in tegenstelling tot sommige andere afwerkingen die moeilijker te onderhouden zijn.
  7. Ruime keuze: Reno vlies is verkrijgbaar in vele kleuren, dessins en motieven, dus je kunt de stijl van je interieur aanpassen aan je persoonlijke smaak.
  8. Ook geschikt voor vochtige ruimten: Renovliesbehang is waterdicht en dus geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zoals badkamers of keukens.
    .

Renovliesbehang is een moderne manier van muurafwerking die vaak wordt gebruikt in renovatieprojecten, maar ook in nieuwbouwwoningen. Geschikt voor muren en plafonds. Na het aanbrengen van reno vlies zien de muren er strak uit en is het een plezier om in te wonen.

Nieuwste artikelen