Kerstversiering maken

Kerstversiering maken

Het is weer december, de tijd van feestdagen en gezelligheid. Langzamerhand veranderen de steden en dorpen in een lichtfestijn, de kerstlampjes worden van zolder gehaald, de kerstboom maakt bijna zijn intrede en de kerstplannen worden gemaakt. Tijdens de feestdagen maak je het extra gezellig in huis, maar hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan en je eigen kerstversiering te maken? Niet alleen is dit leuk om te doen, je maakt ook nog eens unieke accessoires. Lees maar mee, hier volgen de leukste kerstversieringen om zelf te maken: laat je inspireren!

Kerstballen opleuken

Natuurlijk kan je ‘gewone’ kerstballen in de boom hangen, maar je kunt deze ook net iets unieker maken door ze zelf te versieren en dit kan op allerlei manieren. Kies een leuke kleur als basis en bedenk waarmee je de ballen wilt versieren. Dit kan door ze te bedekken met glitters, kralen, parels of nepsneeuw. Ook kun je van vilt kleine kerstmutsjes knippen en deze op de bal plakken, of wat dacht je van sneeuwmannetjes? Ook kun je doorzichtige kerstballen halen en deze zelf opvullen met nepsneeuw of glitters. Laat je fantasie de loop en leef je uit. Op naar die unieke boom!

Kerstkrans maken

Wat is kerst zonder een kerstkrans in huis, toch? Een kerstkrans maken of opleuken is eenvoudig en ook hier zijn weer vele manieren. Je kunt een bestaande kerstkrans opleuken door en extra kerstballen, lampjes of nepsneeuw aan toe te voegen, maar je kunt er ook zelf eentje maken. Het gemakkelijkst is om te kiezen voor een kransvorm van steekschuim, deze kun je vervolgens bedekken met mos als basis (dit kun je het best vastmaken door er ijzerdraad rond te spannen). Vervolgens kun je je uitleven! Bedek de krans met groene takken, kerstballen en lampjes. Of houd je het iets simpeler? De keuze is aan jou.

Ramen versieren met (nep)sneeuw

Met nepsneeuw kun je de leukste versieringen maken op de ramen. Je kunt het eenvoudig maken door de onderkant te bespuiten, maar je kunt er ook leuke kerstfiguren in maken. Zoek een afbeelding (of afbeeldingen) van een kerstklok, sneeuwvlok, kerstmuts of rendier. Knip deze uit en plak ze met dubbelzijdig tape op het raam, bespuit de rest van het raam met sneeuw en verwijder daarna de afbeelding: leuk!

Bouw je eigen kerststalletje

Bouw je eigen kerststalletje

Een kerststalletje maken kan op allerlei manieren, zowel zeer uitgebreid, maar ook zeer minimalistisch. Een minimalistisch kerststalletje maken kan je eenvoudig maken door gebruik te maken van dikke ronde kralen en vilt voor de figuurtjes, een doosje voor de stal, wol of stro voor de ondergrond en eventueel wat lampjes. Maak de poppetjes door twee of drie kralen op elkaar te lijmen en bekleed deze met vilt voor kleding en het haar. Je kunt ze eventueel gezichtjes geven, maar nodig is het niet. Het stalletje maak je leuk door er lampjes in te doen en de ondergrond te bedekken met stro of wat wol. Voor het winterse effect kun je nepsneeuw op het dak doen.

Kaarshouders met een kerstachtige twist

Bij kerst horen kaarsjes. Simpele theelichthouders verander je in een handomdraai in kerstachtige kaarshouders. Een aantal ideeën hiervoor zijn de volgende. Breek een aantal kaneelstokjes in twee en lijm deze verticaal op de kaarshouder, bind er vervolgens een rood lint om met eventueel een klein kerstballetje. Of neem een aantal oude potjes, maak ze goed schoon en bekleed ze met een gouden lint. Plak hier en daar een sterretje en klaar is het kerstachtige kaarsje! 

Nieuwste artikelen