Nieuwste Natuurlijke Make-up Trends van dit seizoen

Natuurlijke make-up trends

Ben je op zoek naar manieren om je make-uproutine te veranderen en over te stappen op natuurlijke make-up? Dan ben je hier aan het juiste adres! We gaan het hebben over de nieuwste trends op het gebied van duurzame, biologische, milieuvriendelijke, en vegan make-up.

Bij het kiezen van make-up producten is het belangrijk om te letten op de ingrediënten en de impact op het milieu. Natuurlijke make-up zorgt niet alleen voor een natuurlijke gloed, maar is ook beter voor onze planeet.

Met de opkomst van duurzame en ethische make-up merken, is er steeds meer keuze voor mensen die bewust willen consumeren. Biologische make-up bevat ingrediënten die zonder pesticiden zijn gekweekt. En milieuvriendelijke cosmetica wordt geleverd in recyclebare materialen en is niet getest op dieren.

Vegan make-up bevat geen dierlijke ingrediënten en is dus ook geschikt voor mensen met een veganistische levensstijl. Clean beauty producten bevatten geen synthetische ingrediënten en hebben ook minimale impact op het milieu.

Belangrijkste punten:

 • Kies voor natuurlijke make-up voor een gezonde en duurzame keuze.
 • Duurzame en biologische make-up zijn populairder dan ooit.
 • Milieuvriendelijke cosmetica is beter voor het milieu en recyclebaar.
 • Vegan make-up is geschikt voor mensen met een veganistische levensstijl.
 • Clean beauty producten bevatten geen synthetische ingrediënten.

Duurzame make-up en biologische make-up

Als je op zoek bent naar natuurlijke make-up producten, dan zijn duurzame en biologische make-up goede opties om te overwegen. Maar wat betekenen deze termen precies?

Duurzame make-up producten zijn gemaakt van ingrediënten en materialen die weinig impact hebben op het milieu. Dit betekent dat de producten biologisch afbreekbaar zijn en dat de productie ervan weinig CO2-uitstoot veroorzaakt. Biologische make-up producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die afkomstig zijn van biologische landbouw. Dit betekent dat de ingrediënten op een duurzame manier zijn geproduceerd, zonder gebruik van synthetische chemicaliën of pesticiden.

Een voorbeeld van een merk dat duurzame make-up producten aanbiedt, is Lush. Zij gebruiken bijvoorbeeld biologische ingrediënten en vermijden onnodige verpakkingen om hun impact op het milieu te verminderen. Een ander merk dat biologische make-up producten aanbiedt, is Dr. Hauschka. Zij maken gebruik van biologische landbouw en werken samen met duurzame projecten over de hele wereld.

Voordelen van duurzame en biologische make-up producten Nadelen van conventionele make-up producten
 • Geen schadelijke chemicaliën
 • Beter voor het milieu
 • Geschikt voor gevoelige huid
 • Dierproefvrij
 • Bevatten vaak synthetische chemicaliën
 • Productie heeft negatief effect op milieu
 • Kunnen allergische reacties veroorzaken
 • Vaak getest op dieren

Door te kiezen voor duurzame en biologische make-up producten, kun je niet alleen jezelf, maar ook de planeet een groot plezier doen.

Duurzame make-up en biologische make-up

Als je op zoek bent naar natuurlijke make-up, zijn duurzame make-up en biologische make-up misschien wel iets voor jou. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk?

Duurzame make-up

Duurzame make-up is gemaakt van natuurlijke ingrediënten die op een duurzame manier zijn geproduceerd. Dit betekent dat er geen schadelijke chemicaliën of synthetische stoffen in zitten, en dat de productie zo min mogelijk impact heeft op het milieu. Kies voor duurzame make-up als je een bewuste consument bent die niet alleen om haar eigen gezondheid, maar ook om het milieu geeft.

Biologische make-up

Biologische make-up is gemaakt van ingrediënten die afkomstig zijn van biologische landbouw. Dit betekent dat er geen synthetische pesticiden of kunstmest gebruikt zijn bij de productie van deze ingrediënten. Biologische make-up is een goede keuze als je op zoek bent naar natuurlijke, gezonde producten die goed zijn voor je huid en het milieu.

Maar let op: niet alle natuurlijke make-up is duurzaam of biologisch. Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren en te kijken of een keurmerk zoals het BDIH-keurmerk of het Natrue-keurmerk aanwezig is. Deze keurmerken garanderen dat de productie van het product duurzaam en/of biologisch is.

Vegan make-up en clean beauty

Vegan make-up en clean beauty zijn twee termen die steeds populairder worden in de make-up wereld. Maar wat houden ze precies in?

Vegan make-up

Vegan make-up is gemaakt zonder gebruik te maken van dierlijke ingrediënten of bijproducten. Dit betekent dat er geen bijenwas, karmijn of andere dierlijke stoffen in zitten. Kies voor vegan make-up als je een veganistisch dieet volgt of als je het belangrijk vindt om geen dierenleed te veroorzaken met je make-up.

Clean beauty

Clean beauty is een term die vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar make-up en schoonheidsproducten die vrij zijn van schadelijke chemicaliën zoals sulfaten, parabenen en ftalaten. Deze producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn daarom beter voor je huid en het milieu. Kies voor clean beauty als je op zoek bent naar gezonde, natuurlijke producten die je huid verzorgen en beschermen.

Natuurlijke make-up trends zijn de toekomst van de schoonheidsindustrie, en vegan make-up en clean beauty zijn slechts twee voorbeelden van de vele innovaties die momenteel plaatsvinden. Door te kiezen voor natuurlijke beautyproducten kun je niet alleen jezelf, maar ook het milieu een plezier doen.

FAQ

Wat zijn natuurlijke make-up trends?

Natuurlijke make-up trends zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van make-up die zich richten op het gebruik van duurzame, biologische en milieuvriendelijke cosmetica. Deze trends benadrukken het belang van het gebruik van natuurlijke ingrediënten en ethische make-up producten.

Wat zijn duurzame make-up en biologische make-up?

Duurzame make-up verwijst naar make-up producten die zijn geproduceerd met respect voor het milieu en het welzijn van dieren. Biologische make-up daarentegen verwijst naar make-up producten die zijn gemaakt van biologische ingrediënten die zijn geteeld zonder het gebruik van synthetische chemicaliën of pesticiden.

Wat is het verschil tussen vegan make-up en clean beauty?

Vegan make-up verwijst naar make-up producten die geen dierlijke ingrediënten bevatten en niet op dieren zijn getest. Clean beauty daarentegen verwijst naar make-up producten die vrij zijn van schadelijke chemicaliën, synthetische geurstoffen en andere potentieel schadelijke stoffen.

Nieuwste artikelen