Slaap je slecht? Verbeter je slaapkamer 

slaap je slecht verbeter slaapkamer vermoeidheid voorjaar

5 manieren om je slaapkamer slaapvriendelijk te maken

Goede slaapgewoonten worden in verband gebracht met een betere gewichtsbeheersing en een vrolijker humeur. Bovendien geeft voldoende slaap je de energie die je nodig hebt om op te staan en actief te zijn. Wil je je slaaptijd verbeteren? Hier zijn vijf manieren om je slaapkamer slaap vriendelijker te maken, zodat je geniet van een goede nachtrust.

1. Pas de thermostaat slaapkamer aan

Probeer de temperatuur in de slaapkamer te verlagen. Studies hebben aangetoond dat warmte je slaaptijd kan verstoren. Waarbij een koele kamer en een comfortabel bed ideaal zijn voor een goede nachtrust. De beste temperatuur om in te slapen is 18 graden Celsius. waarom mag het niet te warm zijn in de slaapkamer? Om in slaap te vallen moet je lichaamstemperatuur dalen, dit lukt natuurlijk niet als je een te dik dekbed of een te warme kamer hebt. 

slapen slaapkamer

2. Dim de slaapkamer lichten 

Het is waarschijnlijk een voor de hand liggend dat je het licht uit doet, voordat je gaat slapen. Maar het is ook een goed idee om het licht te dimmen als jij je klaarmaakt om te gaan slapen. Door fel licht denkt je lichaam dat het nog dag is, dus door het licht te dimmen, start je al met meer melatonine aan te maken, wat ervoor zorgt dat je snel in slaap valt.

3. Ruim de rommel in de slaapkamer op

Te veel extra spullen om je heen kan stressvol zijn. Verminder dus je stress door overtollige rommel uit je slaapkamer te verwijderen. Bonuspunten als je de tijd neemt om te stoffen op al die plekken die je al een tijdje niet hebt gezien.

4. Verschoon je lakens

slaapkamer

Studies tonen aan dat mensen meer zin hebben om te gaan slapen als ze fris, schoon beddengoed hebben. Was je lakens minstens een keer per week om ze fris te houden. En lucht je dekbed tenminste één keer per maand. Een schoon bed geeft je gemoedsrust, het ruikt lekker fris, waardoor je sneller in slaap valt en ook dieper slaapt.

5. Creëer een zone waar je alleen slaapt 

In bed liggen vertelt je lichaam dat het tijd is om te slapen. Maar als je overdag in je bed andere activiteiten doet, zoals lezen of internetten, werkt dat natuurlijke mechanisme niet zo goed. Probeer daarom alleen het bed te gebruiken voor het slapen en creëer in de kamer een ander plekje om te lezen of tv te kijken. Om deze manier wordt het wonen en slapen heerlijk.

Nieuwste artikelen