Top-5 voordelen smartphone voor ouderen

smartphone voor ouderen

Wat zijn de voordelen van smartphone voor ouderen?

Een smartphone voor ouderen is speciaal ontworpen en ingericht voor het gebruik van oudere personen. Vaak zien ouderen slechter, hebben minder grip en de motoriek in de handen is minder goed dan een jong persoon. Ook het beven van de handen, maakt het moeilijker om op knoppen te drukken van een telefoon. Kortom, een smartphone voor ouderen is gemaakt zodat senioren toch een telefoon kunnen bedienen.

Een smartphone voor ouderen heeft grotere knoppen en duidelijk leesbare tekst, eenvoudige menu’s en instellingen. Als ook speciale functies die specifiek gericht zijn op de behoeften van senioren, zoals een SOS-knop om hulp te vragen in noodsituaties. Of een functie om eenvoudig contact op te nemen met voorgeprogrammeerde contactpersonen. Denk aan familieleden, vrienden, maar ook de huisarts en de hulpdienst. Wat zijn nog meer de voordelen van een smartphone voor ouderen?

smartphone voor ouderen

5 Voordelen van senioren smartphone

We hebben een top-5 gemaakt van beste voordelen van een senioren smartphone. Van gebruiksgemak tot vormgeving en kosten.

#1 Eenvoudig te bedienen telefoon

Een senioren smartphone is eenvoudig te bedienen. De menu’s en instellingen zijn makkelijk en bij sommige leveranciers is zelfs de telefoon al voor geïnstalleerd met de belangrijkste apps. Senioren zijn vaan minder vertrouwd met de laatste technologie. Bij een telefoon voor ouderen zijn de apps eenvoudig ingedeeld en zijn vaak al mappen aangemaakt met de belangrijkste apps.

#2 Grote knoppen en goed leesbare tekst

Smartphones voor senioren hebben vaak grotere knoppen, wat de bediening van een senioren smartphone vergemakkelijkt. Daarnaast is de tekst ook groter, wat de leesbaarheid verduidelijkt voor mensen met een slechter zicht of moeite hebben met kleine knoppen om de telefoon te gebruiken.

#3 Duurzaam en stevig

Senioren smartphones zijn vaak zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen waterspatten en tegen een stootje kunnen. Bij ouderen zit een ongelukje in een klein hoekje. Het laten vallen of stoten tegen de telefoon kan zeker voorkomen. Door de veilige en extra stevige senioren smartphone is deze bestand tegen een stootje, waardoor de reparatiekosten beperkt blijven. Ook zijn er mooie beschermhoesjes en andere accessoires te koop die de telefoon beschermen.

smartphone voor ouderen

#4 Speciale functies

De meeste senioren smartphones hebben speciale functies, zoals een SOS-knop om hulp te vragen in noodsituaties. Of een functie om eenvoudig contact op te nemen met voorgeprogrammeerde contactpersonen. Een SOS-knop is helemaal een waardevolle aanvulling. Ook spraakherkenning is een handige functie, zodat ouderen ook hun smart-home kunnen bedienen. Zoals thermostaat bediening van de verwarming in huis, smart-verlichting aan- en uitzetten of dimmen. En een slim slot openen en sluiten.

#5 Minder kostbaar

Senioren smartphones zijn vaak minder kostbaar in de aanschaf dan andere telefoons. Dit helpt dan ook om de kosten voor mobiele telefonie te beperken. De nieuwste Samsung- of iPhone-toestellen zijn voorzien van features die voor ouderen minder belangrijk zijn. Zoals grote opslag, snelle chip en geavanceerde fotocamera. Een smartphone voor ouderen is natuurlijk wel voorzien van een goede camera, zodat ze voldoende foto’s kunnen maken en deze op social media kunnen posten of kunnen doorsturen aan vrienden en familie.

Nieuwste artikelen