Waarom je de Tower of London wilt zien

De Tower of Londen

De Tower of London, officieel Her Majesty’s Royal Palace and Fortress of the Tower of London, is een historisch kasteel gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Theems in centraal Londen. Het is een van de meest populaire toeristische attracties in het Verenigd Koninkrijk en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Maar waarom zou je de Tower of London willen zien? Hier zijn enkele redenen.

Geschiedenis en Erfgoed

De Tower of London is een van de oudste en meest historisch belangrijke gebouwen in het Verenigd Koninkrijk. Het werd gebouwd in de 11e eeuw door Willem de Veroveraar en heeft sindsdien gediend als koninklijk paleis, gevangenis, schatkist, menagerie, arsenaal, en zelfs een observatorium. Het is een symbool van de Britse geschiedenis en erfgoed, en een bezoek aan de Tower is een reis terug in de tijd.

De Kroonjuwelen

De Tower of London is de thuisbasis van de Britse Kroonjuwelen. Deze omvatten enkele van de meest waardevolle en historisch belangrijke juwelen ter wereld, waaronder de kroon van koningin Elizabeth, de Imperial State Crown, en de Sovereign’s Sceptre. De juwelen zijn te zien in de Jewel House, en zijn een must-see voor elke bezoeker.

De Beefeaters

De Beefeaters, of Yeomen Warders, zijn de ceremoniële bewakers van de Tower of London. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun traditionele Tudor-uniformen, en ze geven rondleidingen door de Tower, waarbij ze verhalen vertellen over de geschiedenis en de legendes van het gebouw. Het is een unieke ervaring die je nergens anders zult vinden.

De Raven

Volgens een oude legende zal het koninkrijk vallen als de zes raven die in de Tower wonen ooit weggaan. Daarom worden er altijd minstens zes raven gehouden in de Tower, verzorgd door de Ravenmaster. Het is een fascinerend stukje folklore dat bijdraagt aan de unieke charme van de Tower.

Architectuur en Uitzicht

De Tower of London is een prachtig voorbeeld van Normandische militaire architectuur. Het Witte Toren, het oudste deel van de Tower, is een indrukwekkend bouwwerk dat nog steeds domineert over de Londense skyline. Bovendien biedt de Tower een spectaculair uitzicht op de rivier de Theems en de omliggende stad.

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, geïnteresseerd bent in juwelen, houdt van architectuur, of gewoon wilt genieten van een prachtig uitzicht op Londen, de Tower of London heeft voor elk wat wils. Het is een unieke en onvergetelijke ervaring die je niet mag missen.

Wil je meer interessante artikelen lezen? Bezoek dan Goed om te Lezen.

Nieuwste artikelen