Wat is een toner voor je haar

wat is een toner voor je haar

Wat is een toner voor je haar is een veelgestelde vraag in de wereld van haarverzorging. Een haartoner is een semipermanente kleurbehandeling die speciaal is ontworpen om de haartint aan te passen, te neutraliseren of te versterken. Het is meestal een vloeibare of crème formule die wordt aangebracht na het bleken of kleuren van je haren. Haartoners zijn er in verschillende tinten en gebruik je om warme of koele kleuren in je haar te accentueren.

Het gebruik van toners voor het haar dateert van de vroege 20e eeuw, toen kappers en schoonheidsspecialisten op zoek waren naar manieren om de haarkleur van hun klanten te verbeteren en te verfijnen. Sindsdien zijn haartoners steeds populairder geworden, en nu zijn ze een onmisbaar onderdeel van de haarroutine van veel mensen.

Toner haar wat is dat en wat doet het voor je haar?

Je vraagt je misschien af: toner haar wat is dat en wat doet het voor je haar? Een toner is een kleur corrigerend product dat wordt gebruikt om ongewenste tinten uit je haar te verwijderen of te neutraliseren. Het kan bijvoorbeeld helpen om gele of oranje tinten die ontstaan na het bleken van het haar te verminderen. Bovendien kan je het ook gebruiken om de haarkleur langer levendig te houden en de algehele uitstraling te verbeteren.

Wat doet toner voor je haar? Hierbij enkele belangrijke voordelen:

 • Neutraliseert ongewenste tinten: Na het bleken kan je haar een ongewenste gele of oranje tint hebben. Een haartoner helpt om deze kleuren te neutraliseren en je haar een meer natuurlijke uitstraling te geven.
 • Verbetert de haarkleur: Toners gebruik je om een bepaalde kleur in je haar te versterken, zoals het accentueren van koele of warme tinten.
 • Verlengt de levensduur van je haarkleur: Een haartoner helpt om je haarkleur langer levendig te houden en vervaging te voorkomen.
 • Verbetert de glans: Toners verbeteren de glans van je haar, waardoor het er gezonder en stralender uitziet.
Haarverzorging wat is een toner voor je haar

Hoe kies je de juiste toner voor je haar en hoe gebruik je het?

Nu je weet wat een toner voor je haar is en waarom het belangrijk is, is het tijd om de juiste toner voor jouw haartype en kleur te kiezen. We geven je enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

 1. Bepaal haartint: Kijk goed naar je haarkleur en bepaal welke ondertoon je wilt neutraliseren of versterken. Als je bijvoorbeeld gele tinten wilt neutraliseren, kies dan een toner met een paarse of blauwe basis.
 2. Kies de juiste formule: Haartoners zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals vloeistoffen, crèmes en mousses. Kies een formule die het beste bij jouw haartype en voorkeuren past.
 3. Vraag advies aan een professional: Als je niet zeker weet welke haartoner het beste bij jouw haar past, vraag dan advies aan een kapper of een schoonheidsspecialist. Zij kunnen je helpen de juiste keuze te maken op basis van jouw haartype, kleur en behoeften.

Stap voor stap haartoner aanbrengen

Het aanbrengen van een haartoner is eenvoudig en kan meestal thuis worden gedaan. Volg deze stappen om de toner op de juiste manier te gebruiken:

 1. Haar wassen: Was je haar met een milde shampoo en zorg ervoor dat het volledig schoon is voordat je de toner aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat de toner gelijkmatig wordt verdeeld en beter hecht aan je haar.
 2. Haartoner mengen: Volg de instructies op de verpakking om de haartoner te mengen. Sommige toners moeten worden gemengd met een ontwikkelaar, terwijl andere kant-en-klaar zijn.
 3. Breng de haartoner aan: Verdeel de toner gelijkmatig over je haar, te beginnen bij de wortels en eindigend bij de punten. Gebruik een kam om de toner gelijkmatig te verdelen en zorg ervoor dat al je haar bedekt is.
 4. Intrekken: Laat de haartoner intrekken volgens de aanbevolen tijd op de verpakking. Dit varieert meestal tussen de 10 en 30 minuten, afhankelijk van het product.
 5. Uitspoelen: Spoel je haar grondig uit met koud water om de toner te verwijderen. Gebruik vervolgens een voedende conditioner om je haar te hydrateren en de glans te verbeteren.

Nu je weet wat een toners voor je haar zijn, de voordelen ervan en hoe je het moet gebruiken, ben je klaar om de perfecte haartint te bereiken en je haarkleur levendig en stralend te houden. Wil je meer gezondheidstips lezen? Ontdek dan de helende kracht van ayahuasca.

Nieuwste artikelen