Wonen in Porto

Deze historische stad heeft elke reiziger en inwoner veel te bieden, van prachtige architectuur tot heerlijk eten en geweldige cultuur. Er is voor elk wat wils in Porto. Porto ligt langs de rivier de Douro, dus heeft het natuurlijk nogal wat bruggen. Maar de meest indrukwekkende en populaire van allemaal is de Ponte Luis I. De brug is een dubbeldeks metalen boog die de steden Porto en Vila Nova de Gaia met elkaar verbindt. Op het moment van de bouw had hij de langste overspanning ter wereld (van zijn type).

Wijn Porto

De stad Porto is beroemd om zijn portwijn (ook bekend als Vinhó do Porto). Maar grappig genoeg komt deze zoete rode wijn eigenlijk niet uit Porto, maar wordt hij geproduceerd in de Boven-Douro Vallei, ongeveer 100 km van de stad vandaan.

Heerlijk eten

Portugal staat bekend om zijn heerlijke eten, dus waarom maak je geen gebruik van je reis naar Porto om enkele van de beste gerechten te proeven? Pastel de Nata (custard taart). Dit kleine gebakje is gevuld met een echt zoete eiervla en wordt geserveerd met een beetje poedersuiker en een beetje kaneel. Polvo a Lagareiro, en bestaat uit gegrilde octopus, die eerst gaar wordt gekookt, geserveerd met langzaam gebakken aardappelen. Arroz de pato is een traditioneel gerecht dat letterlijk vertaald kan worden als “eendenrijst”. Het gerecht gaat vaak gepaard met gekruide groenten en/of groenten. Het wordt dan gegarneerd met chourico, de Portugese versie van de Spaanse chorizo.

De wijk Ribeira

Ribeira is niet alleen een van de meest populaire en oude wijken van Porto, maar het is ook een levendig, pittoresk en authentiek deel van de stad. Gelegen aan de rivier de Douro, vind je hier alles van trendy winkels tot authentieke restaurants.

Clerigos Kerk

Clerigos is een prachtige barokke kerk gelegen in het historische centrum van Porto. In tegenstelling tot andere religieuze gebouwen in de stad heeft de gevel van Clerigos geen keramische tegels.

Stranden Porto

Hoewel Porto vooral bekend staat om zijn historische centrum, wijn en fantastische tegelwerk, heeft het ook een behoorlijk aantal stranden, zowel binnen de stadsgrenzen als in de buurt. Hier zijn enkele mooie stranden in en rond Porto: Helmsman’s Beach (Blauwe Vlag en Gouden Strand status), Praia de Miramar (slechts 10 km ten zuiden van Porto), Praia de Fuzelhas (Blauwe Vlag), Praia da Granja (Blauwe Vlag).

Feestdag Sao Joao Porto

Feestdag Sao Joao

Het Sao Joao festival vindt elk jaar plaats, in de nacht van 23 juni, de avond van Sao Joao. Hoewel het festival buiten Portugal niet zo bekend is, is het een van de meest levendige straatfeesten. De meest periculeuze traditie tijdens Sao Joao is dat mensen elkaar slaan met zachte plastic hamers. De festiviteiten met straatconcerten, vuurwerk en springen over vreugdevuren duren meestal tot de volgende dag.

Nieuwste artikelen