De briljante schepper achter Ellis Faas

Ellis Faas

Invloedrijke visagiste Ellis Faas

Wij houden van, aanbidden en bewonderen Ellis Faas omdat hun merk met meer dan cosmetica wordt geassocieerd. In plaats van zich te richten op wat iemand tijdelijk mooi maakt, streeft dit merk ernaar artistiek, fantasierijk en creatief te zijn.

Het is niet ongewoon om Ellis Faas modellen te zien uitgedost in lipsticks met patronen en blush over hun wangen gegooid; een eerbetoon aan Monet en een overvloed aan andere kunstenaars. Ze vertellen vaak verhalen over hun make-up collecties in een reeks kleurrijke, verbazingwekkende foto’s.

Een andere reden waarom we van Ellis Faas houden is dat dit merk een standaard verwacht en handhaaft van zijn leveranciers. Hun producten zijn wreedheidsvrij en gebruiken alleen de ingrediënten die het beste werken op de menselijke huid.

De artistieke en creatieve Ellis Faas Cosmetics lijn

Ellis Faas

Ellis Faas Cosmetics is niet alleen een merk. De oprichtster Ellis Faas, die in 2020 op 58-jarige leeftijd is overleden, is één van de meest legendarische, invloedrijke visagisten van haar tijd. Vogue Paris heeft de Nederlandse Ellis Faas terecht één van de meest invloedrijke make-up artist van haar generatie genoemd.

Ze werkte al tientallen jaren in de wereld van roem en beroemdheden, met enkele van de meest vooraanstaande beroemdheden uit de hele wereld, zoals Karl Lagerveld. Haar hart en passie lag in de mode met een vleugje ware artisticiteit.

Deze in Nederland geboren creatieve schoonheid heeft dan ook altijd een sterke passie voor mode gehad. Ze plakte Vogue magazine covers op haar slaapkamermuren en genoot van de kunst van make-up en fotografie. Ze combineerde deze beide liefdes in haar merk, waarbij ze een team van behulpzame, verbazingwekkende geesten inschakelde om haar te helpen. In 2009 lanceerde ze haar eigen Ellis Faas Cosmetics, welke vandaag de dag nog altijd floreert.

De verklaring achter menselijke kleuren

Wie ziet de lieflijkheid in het paars en blauw van een verse blauwe plek? Of het heldere rood van gemorst bloed? Ellis Faas kan dat wel. Human Colours, de filosofie van het merk, houdt rekening met de natuurlijke kleuren van het menselijk lichaam. Van karmozijnrood en levendig roze, tot pure pruim en grimmig blauw.

Het idee van Human Colours is om een palet te gebruiken dat alleen in of op iemands lichaam te zien zou zijn. Sommigen noemen dit macaber, terwijl anderen het briljant en uniek noemen. Ellis Faas vult elke huidskleur en textuur aan, omdat haar cosmetica is ontworpen om de universele rijkdom, zachtheid en brutaliteit van de menselijke conditie naar voren te brengen.

Alleen getest op supermodellen

Ellis Faas Cosmetics

Bij het maken van de cosmetica van Ellis Faas zijn géén supermodellen gebruikt, maar ook geen dieren. Dit is een constante grap voor de creatieve geest van Ellis Faas, want ze krijgen vaak vragen over hun cruelty-free beleid. Tot in detail hebben ze in talloze interviews uitgelegd wat hun leveranciers moeten doen om hun goedkeuring te krijgen.

De afgewerkte producten, texturen, tinten en meer, mogen nooit op dieren worden getest. Er worden alleen natuurlijke en verzorgende ingrediënten gebruikt en er zitten geen parabenen in. En daar komt het: ‘Tested on supermodels only’, wat wil zeggen 100% dierproefvrij!

De kunst van Ellis Faas

Voordat ze een cosmeticacollectie lanceerde, was Ellis Faas een geweldige fotografe die de wereld rondreisde om de perfecte foto’s te maken van prachtige supermodellen. Ze heeft met de rijken, beroemden en schoonheden om de tafel gezeten en ze allemaal gefotografeerd voor haar portfolio.

Sinds ze een cosmeticacollectie begon, met het merk van haar naamgenoot, heeft ze haar passie voor fotografie, en kunst in het algemeen, gecombineerd met haar liefde voor make-up en mode. Ze legt elke nieuwe kleur en emotie vast met haar camera en de veeg van een make-up kwast. Haar kunst en haar cosmetica zijn vermaard in de mode-industrie, en haar beide passies verschijnen vaak in internationale tijdschriften als Elle en Vogue.

Nieuwste artikelen