Nagels broos na verwijderen van gelpolish
Gelpolish verwijderen betekent onheil voor de stevigheid van je nagels. Je ziet dat je nagels broos zijn. Natuurlijk heeft elke regelmatige chemische toepassing op je nagels de neiging om ze geleidelijk te verzwakken. Gelpolish is niet anders. Hoewel iedereen misschien een indrukwekkende en glanzende nagellook wil behouden, kan zelfgenoegzaamheid bij de verzorging ervan mogelijk schade toebrengen aan je nagels. Maar waarom verzwakken nagels na het verwijderen van gelpolish?
Ongeduld bij het verwijderen van gel nagellak
Tijdens het verwijderen moeten de nagels gedrenkt worden in aceton, dat in wezen een gelverwijderingsmiddel is. Maar de meeste vrouwen hebben vaak haast om de gel nagellak eraf te schrapen en nemen uiteindelijk genoegen met snelle maar gevaarlijke methoden. Hierna verzwakken onze nagels nog meer.
Als je de coating zelf afpelt in plaats van te wachten op de aanbevolen tijd voor het oplossen van de gel, is de kans groot dat je per ongeluk de bovenste laag van de nagel eraf haalt, waardoor de plaat verzwakt. Hier worden de nagels broos. Als je jouw nagels sterk en gezond wilt houden, volg dan altijd instructie op voor het verwijderen van de gel nagellkak.
Je nagellakroutine overdrijven
Om nagels gezond te laten aanvoelen, moet je ze een kleine pauze gunnen. Breng niet zomaar de ene gelpolish na de andere aan. Zo’n inspannende routine is niet goed voor je nagels en dan worden nagels broos. Geef je nagels en nagelriemen de tijd om op ‘adem’ te komen, door lucht en vocht.
Onze nagels zijn net planten, ze gedijen alleen als ze water en zuurstof krijgen, zodat ze niet uitdrogen. Probeer ze tijdens de pauze te hydrateren met een goede handcrème, een nachtmasker of zelfs door gewoon een doordrenkte warme handdoek over je hand te leggen. Na verloop van tijd zullen je nagellagen hierdoor stevig genoeg worden voor een nieuwe polijstronde. Je merkt ook gelijk dat je nagels minder broos zijn.
Een verkeerd afweekproces
Nagellak verwijderen kan beter met een in aceton gedrenkte folie. Bij het verwijderen van de gelpolish wikkel je de folie om je vingers en na enige tijd plakt de folie gestaag op de nagelplaten. Het werkelijk verwijderen van de folie moet zorgvuldig gebeuren door een professional, zoals een manicure, om te voorkomen dat de nagelplaat wordt geschraapt. Als de procedure niet wordt gevolgd, kunnen je nagels zwak worden en vatbaar voor uitdroging en het broosheidseffect.
De gelpolish heel lang laten zitten
Hoe vergezocht het ook klinkt, het te lang dragen van je favoriete gelpolish pakt meestal niet goed uit. Geef je nagels wat tijd om te ademen en te herstellen na het verwijderen van de gel nagellak.
Hoe beschadigt het je gelnagels?
Om deze vraag over gelnagels te beantwoorden, denk aan een of ander chemisch polijst middel dat te lang op je nagels blijft zitten en ruimte geeft aan bacteriën om te gedijen. Laat daarom de nagellak elke twee tot drie weken vervangen. Als de nagellaklaag te lang blijft zitten, begint hij op te lichten, waardoor er veel ruimte ontstaat voor lucht en vocht. In combinatie met de warmte van de coating ontstaan perfecte omstandigheden voor bacteriegroei. Dit kan schade veroorzaken aan je nagelriem en de huid rondom je nagels.
Conclusie waarom nagels broos worden
Je nagels vereisen een consequente en bewuste verzorgingsroutine. Als je deze belangrijke aspecten niet aanhoudt, kan dat mogelijk blijvende schade aan je nagels veroorzaken, zoals dat je nagels broos worden, gaan scheuren en niet meer goed groeien. Je wilt niet dat je nagels broos en zwak worden, alleen maar omdat je er niet in geslaagd bent om het tijdig verwijderen van je nagellak in de gaten te houden.
Volg daarom altijd nauwkeurig de instructies op voor het verwijderen van de gel nagellak en het vernieuwen van de gel polish. Op deze manier loop je niet alleen met mooi verzorgde nagels rond, maar ook gezonde nagels. Bekijk ook eens de de 10 beautytips die je niet mag missen.